JANOVA PEC SLAVÍ DESET LET

Před deseti lety se u nás nedalo koupit kvalitní pečené nebo „zapékané“ müsli. Když jste takové chtěli, museli jste si ho sami doma vyrobit. Koloniálů a prodejen s farmářskými potravinami bylo pomálu, trhy se pozvolna rozjížděly. A to byla ideální doba pro rozjezd Janovy pece.

V březnu roku 2013 jsem o tom začal přemýšlet. Pak jsem počítal, dělal různé rešerše a hlavně se odhodlával. Vlastně nebylo co ztratit, počáteční investice nebyla moc veliká. A tak, 1. prosince roku 2013, jsem prodal svůj první sáček müsli kolegovi z tehdejší práce. Narozeniny v Janově peci slavíme tento den, protože jsem si zapamatoval zrovna tohle datum. Obvykle slavíme tak, že si ráno na stojáka připijeme a běžíme zpátky ke strojům, protože před Vánocemi máme tradičně nejvíc práce.

První objednávka přes Českou poštu směřovala do Jičína dne 26.3.2014. Fotka je ze státního úřadu, ve kterém jsem tenkrát krátce pracoval.

Začátky nebyly snadné, nikdy nejsou. Ale pak přišlo pár impulsů a rozjelo se nám to. Každý rok vyrobíme zase o něco víc. Přesto má naše výroba pořád charakter malého rodinného podniku. Na stálo jsme v Janově peci tři. Já, moje máma a pan Jaro. Sestra je už pár let na mateřské, protože se jim hodně urodilo. Naštěstí se pomalu začíná vracet, každá ruka je dobrá.

Letáček na první tři směsi vytvořil kamarád Filip dne 21. 1. 2014.

Od začátku jsem měl v jednom jasno – chci se tomu věnovat celý život a chci to dělat nejlépe, jak dovedu. Nejlépe v tomto případě znamená vyrábět co nejkvalitnější výrobky a poskytovat zákazníkům nejlepší možný servis.

Za Janovu pec bych vám, našim zákazníkům, chtěl moc poděkovat za důvěru. Za to, že naše výrobky máte rádi. Za to, že umíte ocenit kvalitu a přístup, se kterým to všechno děláme.


Děkuji,
Váš Jan

 

5
Načítám