
MÁME ČESKÉ VLOČKY
Ovesné vločky jsou naší hlavní surovinou. Ročně jich spotřebujeme desítky tun. V takovém objemu se už suroviny kontrahují, nekoupíte to jen tak někde v Makru.
ČÍST VÍCEPEČEME OD ROKU 2013
VŠE JE BEZ LEPKU
SLADÍME MEDEM
Naše směsi jsou odlišné nejen na pohled. Vždy jim dominuje jedna chuť, podle které se také jmenují. V jednoduchosti je síla, proto nejsou přeplácané. Základ müsli tvoří ovesné vločky, med a olivový olej. BIO granoly sladíme javorovým sirupem. Do žádných směsí nepřidáváme cukr.
Ořechy pečené s medem jsou oblíbenou specialitou Janovy pece. Kdo je neměl, musí ochutnat. Obsahují kešu, mandle a pekany. Zrnění je naše originální müsli na slano. Nasypte ho na salát, do krémové polévky, nebo si na něm smlsněte jen tak.
Sušenky chutnají po másle. Protože v nich je porce másla. Takové sušenky si pečete doma. Pečené kaše nikdo jiný nevyrábí. Jsou slazené medem a stačí je zalít horkým mlékem nebo vodou.
Za velmi nízkého tlaku při -50°C vysublimuje z ovoce voda a vznikne lyofilizované ovoce. Obsahuje jen kolem 3 % vody, proto je tak lehké a křupavé. Kapesní balení nejoblíbenějších druhů lyofilizovaného ovoce je vhodné k doplnění energie při sportovním výkonu.
Chcete udělat radost? Nejlepší je darovat jídlo. Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Pokud se s Janovou pecí seznamujete, sáhněte po Janově sadě. Tisíc lidí, tisíc chutí, přesto vám zachutnají minimálně tři druhy ze všech.
Máme malý rodinný podnik, v Horoměřicích u Prahy děláme pečené müsli podle vlastních receptur. S výrobu kvalitního pečeného müsli jsme začali v roce 2013. Do té doby se u nás prodávalo jen přeslazené "zapékané" müsli v supermarketech. Na český trh jsme přinesli originální výrobky, které tu dosud nikdo nedělal. Jako první přišla Janova pec na tuzemský trh s ovesnou pečenou kaší a pečenými ořechy s medem. Celý sortiment máme bez lepku. Ořechy, ovocem ani semínky nešetříme.
Výroba v Janově peci stojí hodně na ruční práci. Přesto vše stále zvládáme ve třech lidech. Ctíme poctivé řemeslo, chuť a kvalita výrobků je pro nás nade vše.
Za osobitý přístup, inovace a samotnou lásku k müsli získal Jan Král, zakladatel Janovy pece, ocenění Živnostník roku 2018 v Praze.
V roce 2022 jsme získali BIO certifikaci. V BIO kvalitě vyrábíme Coconut butter, Peanut butter a Cashew butter granoly. Místo medu jsou slazeny javorovým sirupem.
Ovesné vločky jsou naší hlavní surovinou. Ročně jich spotřebujeme desítky tun. V takovém objemu se už suroviny kontrahují, nekoupíte to jen tak někde v Makru.
ČÍST VÍCEOchucené medy nám vyrábí Jirka Smolík ze včelařství Smolík. V okolí Honezovic, nedaleko Horšovského Týna, se stará o asi tři stovky svých včelstev. Specializuje se na panenský med, ze kterého dělá medoviny a taky naše ochucené medy.
ČÍST VÍCE