BLOG

JANOVA PEC SLAVÍ DESET LET

Před deseti lety se u nás nedalo koupit kvalitní pečené nebo „zapékané“ müsli. Když jste takové chtěli, museli jste si ho sami doma vyrobit. Koloniálů a prodejen s farmářskými potravinami bylo pomálu, trhy se pozvolna rozjížděly. A to byla ideální doba pro rozjezd Janovy pece.

ČÍST VÍCE

PROČ NEMÁME ZÁSILKOVNU?

U nás si můžete vybrat mezi několika způsoby přepravy vašich objednávek. Pro „sousedy“ máme osobní odběr v manželčině cukrárně Mučenka na Praze 6. Dále každý čtvrtek večer sami rozvážíme pražským zákazníkům objednávky až domů, což je velmi unikátní služba, kterou děláme už od našeho začátku.

ČÍST VÍCE

OPRAVDU HNOJÍ EKOZEMĚDĚLCI V NOCI?

Určitě jste někdy slyšeli otřepaný „vtip“ o tom, jaký je rozdíl mezi normálním a ekologickým zemědělcem. Ten první prý stříká a hnojí přes den, ten druhý v noci. Říkají to lidé, kteří si myslí, že BIO je podvod.

ČÍST VÍCE

JAK NEDOSTATEK CHLEBA PŘISPĚL K POZNÁNÍ LEPKU

V posledním roce druhé světové války, kdy byl velký nedostatek chleba, v Nizozemsku vypozorovali, že se výrazně zlepšil zdravotní stav některých dětí, trpících celiakií. Když letadla spojeneckých sil shodila bochníky chleba, stav dětí se zase rychle zhoršil. Díky tomu byl objeven vliv lepku na celiakii.

ČÍST VÍCE
5
Načítám