MÁME NOVOU GRANOLU. A JE BIO!

V Janově peci děláme deset druhů pečeného müsli. Aktuálně se teď naše kolekce rozrostla o dva nové výrobky. Po devíti letech pečení müsli přišel čas vyrobit pořádnou poctivou granolu s velkými kousky spečených vloček. Granolu se složením a v kvalitě surovin, jakou český trh dosud nepoznal.

Aby bylo jasno, u původního sortimentu se nic nemění. Stále to bude naše kvalitní bezlepkové pečené müsli. Ale nadešel čas jít dál. Od Janovy pece nečekejte žádné low-costové výrobky, kterými na současnou situaci na trhu reagují někteří potravináři. My naopak jdeme s kvalitou ještě výš.

Nová granola je rovněž bez lepku a navíc BIO. Splnili jsme všechny podmínky a získali certifikát pro výrobu ekologických výrobků. Pro granolu tak budeme používat suroviny výhradně z ekologického zemědělství. Čili vypěstované bez umělých hnojiv a bez použití chemických přípravků.

Rozhodně nehrozí, že by se v naší granole (ani v našich jiných výrobcích) vyskytly stopy rizikového glyfosátu z herbicidů. S tímto problémem se potýká zejména Severní Amerika, největší konzument snídaňových cereálií.

Granolu zatím rozjíždíme ve dvou příchutích – peanut butter a coconut butter. Přečtěte si složení a uvidíte, že jsou ze samých špičkových surovin. Není jich tam mnoho, právě o to těžší je recepturu vyladit. Příliš složek není žádná výhra, naopak. Značí to, že výrobek zlevňuje různý balast.

S vyladěním chutě jsme si docela dlouho pohráli a vymazlili k dokonalosti. Hrudky v našich granolách drží pohromadě díky vysokému podílu javorového sirupu a ořechových past. Stejnou práci by za ně odvedl třeba výrazně levnější cukr, nebo klidně kokosový cukr. Takový výrobek bychom se vám styděli nabízet.

Novou granolu poznáte na první pohled – je v úplně jiných krabičkách. Mají odlišný tvar i design – jednoduchý, čitelný, přesto promyšlený. Stejně, jako naše nové BIO granoly.

Tak ať se líbí a hlavně chutná.

Váš Jan

5
Načítám