BLOG

NENÍ MED JAKO MED. PROČ ZKUSIT TY NAŠE?

Ochucené medy nám vyrábí Jirka Smolík ze včelařství Smolík. V okolí Honezovic, nedaleko Horšovského Týna, se stará o asi tři stovky svých včelstev. Specializuje se na panenský med, ze kterého dělá medoviny a taky naše ochucené medy.

ČÍST VÍCE

KDY LEPEK SKRYTĚ TRÁPÍ

Celiakii test vyloučil, nepotvrdil ani alergii na lepek. Přesto právě lepek může být příčinou různých zdravotních potíží, jako jsou bolesti hlavy, kloubů, svalů, břicha, nadýmání, průjem či únava.

ČÍST VÍCE

JE MÜSLI VHODNÉ PRO DIABETIKY?

Často se nás ptáte, jestli müsli z Janovy pece je vhodné i pro jídelníček diabetiků. Víme, že mezi našimi zákazníky jsou i lidé s cukrovkou, fundovanou odpověď my sami ale dát nemůžeme. Požádali jsme proto odbornici MUDr. Václavu Kunovou o odpověď na otázku, zda müsli může obohatit jídelníček diabetiků nebo by se mu měli raději vyhýbat.

ČÍST VÍCE

JANOVA PEC SLAVÍ DESET LET

Před deseti lety se u nás nedalo koupit kvalitní pečené nebo „zapékané“ müsli. Když jste takové chtěli, museli jste si ho sami doma vyrobit. Koloniálů a prodejen s farmářskými potravinami bylo pomálu, trhy se pozvolna rozjížděly. A to byla ideální doba pro rozjezd Janovy pece.

ČÍST VÍCE
Načítám