BLOG

MÁME ČESKÉ VLOČKY

Ovesné vločky jsou naší hlavní surovinou. Ročně jich spotřebujeme desítky tun. V takovém objemu se už suroviny kontrahují, nekoupíte to jen tak někde v Makru.

ČÍST VÍCE

NENÍ MED JAKO MED. PROČ ZKUSIT TY NAŠE?

Ochucené medy nám vyrábí Jirka Smolík ze včelařství Smolík. V okolí Honezovic, nedaleko Horšovského Týna, se stará o asi tři stovky svých včelstev. Specializuje se na panenský med, ze kterého dělá medoviny a taky naše ochucené medy.

ČÍST VÍCE

KDY LEPEK SKRYTĚ TRÁPÍ

Celiakii test vyloučil, nepotvrdil ani alergii na lepek. Přesto právě lepek může být příčinou různých zdravotních potíží, jako jsou bolesti hlavy, kloubů, svalů, břicha, nadýmání, průjem či únava.

ČÍST VÍCE

JE MÜSLI VHODNÉ PRO DIABETIKY?

Často se nás ptáte, jestli müsli z Janovy pece je vhodné i pro jídelníček diabetiků. Víme, že mezi našimi zákazníky jsou i lidé s cukrovkou, fundovanou odpověď my sami ale dát nemůžeme. Požádali jsme proto odbornici MUDr. Václavu Kunovou o odpověď na otázku, zda müsli může obohatit jídelníček diabetiků nebo by se mu měli raději vyhýbat.

ČÍST VÍCE
Načítám