
Hodně potu, ale žádné slzy
1.10.2020
Letošní léto nebylo extrémně horké. Přesto jsme se v Janově peci pořádně zapotili. Objednávky zákazníků na e-shopu i z obchodů ani náhodou nenajely na volnější prázdninový rytmus. Naopak lámaly rekordy. Díky všem za to! Janova pec přitom stále stojí na třech lidech, a když z našeho sehraného tria odjede jeden na dvoutýdenní dovolenou, je to pro zbylou dvojici pěkná honička.
Celý článek

Naše zrnění i chlapi ocení
27.7.2020
Zrnění je žhavá letní novinka z Janovy pece. Představte si müsli naslano, které si nasypete na salát, na krémovou polévku nebo ho budete uzobávat jen tak, třeba k pivu či vínu. Naši originální slanou směs jsme testovali na rodině a přátelích. Je neodolatelná! Nadšené ohlasy obvykle doprovázela dosti důrazná otázka: Kdy to už budete prodávat?
Celý článek
Hezky česky populisticky
22.5.2020
Poroučet obchodům, že musí prodávat 85 procent českých potravin, je mimo mísu. Spotřebitelům to nepřinese nic dobrého. Ani s proklamovanou podporou regionálních výrobců to není tak horké. Müsli z Janovy pece, od malého českého výrobce, bude podle návrhu některých zdejších politiků zahraniční potravina.
Celý článek
10 bodů pro ořechy
23.1.2020
Dají se jíst jen tak. Mohou se dát do těsta, do nádivky, do salátů, k masu, do zmrzliny, bonbónů, jogurtu, smoothie. Dá se z nich udělat pomazánka, pasta a třeba i máslo. Nebo likér či olej. A Janova pec se bez nich rozhodně neobejde. Ořechy jsou prostě poklad. Že jsou to superpotraviny, věděly už naše babičky. Jenom se tak ořechům tenkrát neříkalo.
Celý článek
Jak se rodil adventní kalendář
12.11.2019
„Budete mít v nabídce adventní kalendář?,“ ptali se nás zákazníci stále častěji před blížícími se Vánocemi. Nebudeme. Taková byla vždy naše odpověď. To se letos změnilo. Vymýšlet adventní kalendář jsme začali v květnu a světe div se, stihli jsme to.
Celý článek
Co nevíme o ovesných vločkách. A co víme?
10.9.2019
Koně skáčou hopsa, když dostanou ovsa. Člověk je po ránu nabitý energií, když posnídá ovesné vločky. Já to tedy aspoň tak mám. Ale vypadá to, že nás v Česku není mnoho, kdo ráno – třeba jen někdy nebo i během dne - dobíjí baterky ovesnými vločkami.
Celý článek
Fandíme malým obchodům. Přidejte se!
30.7.2019
Obchodním řetězcům se cíleně vyhýbám. Müsli z Janovy pece v regálech hypermarketů nenajdete. Nechci, aby naše řemeslné výrobky stály v regálech vedle zboží, které není tak kvalitní. V řetězcích se snažím nenakupovat, dávám přednost malým prodejnám. A jde to. Podobně to má i Zuzana Urbánková, majitelka obchodu HerBio v centru Plzně a naše dobrá obchodní partnerka.
Celý článek
Jiří Smolík, náš včelař
13.6.2019
Vše je o surovinách. Proto müsli pečeme v Janově peci na tom nejlepším medu, jaký se dá v tuzemsku koupit. Naším dvorním dodavatelem je už řadu let Jiří Smolík z Honezovic, malé vsi na jihu od Plzně. Je to profík, který dělá vyhlášený panenský med. A také ten nejčistší, jaký vůbec jde – takzvaný plástečkový. Zavítejte s námi do Smolíkova včelařství. Budete to mít bez žihadel.
Celý článek
Jedeme bez lepku!
23.4.2019
Všechno müsli z Janovy pece je nově zcela bezlepkové. Vyslyšeli jsme četná přání zákazníků, sehnali tuzemského výrobce bezlepkových ovesných vloček a odteď máme celý sortiment „gluten free“. Všechny, kteří mají rádi naše pečené müsli, mohu ujistit, že na jejich oblíbených směsích se jinak nic nemění. Snad jen to, že díky kvalitnějším vločkám budou chutnat ještě líp.
Celý článek
Jahody mrazem sušené jsou hit. Zaslouženě!
21.3.2019
Jaro, tedy spíš léto klepe na dveře, v Janově peci ale nedáme dopustit na pořádný mráz. A víte proč? Bez něj by naše müsli tolik nechutnalo. Populární jahodová směs je totiž oblíbená právě díky výtečným jahodám, sušeným mrazem. Lyofilizované ovoce najdete i v našich dalších pečených müsli.
Celý článek
Dáváme to bez obalu. Třeba s Melounem
14.2.2019
Je libo dvacet deka, tři čtvrtě kila či ještě víc semínkového, jahodového nebo třeba ořechového müsli? V litoměřickém obchodu Meloun – ani jeden obal si každý může vybrat dle libosti. A zdaleka nejen tam. Naše müsli dodáváme do řady bezobalových obchodů v Čechách, na Moravě i na Slovensku.
Celý článek
Budete prosím kolem půl osmé doma?
18.1.2019
Hlavně držte kvalitu a nikdy z ní neslevujte. Děláte to dobře, jen tak dál. Vaše müsli je skvělé, je první, co chutná i našim dětem. Rodina je na müsli z Janovy pece závislá, žádné jiné nám už nechutná. Objevili jsme ho u známých, jen se po něm zaprášilo, hned jsme si ho také objednali.

Sliby se mají plnit o Vánocích.
19.12.2018
Proto ořechové je tady! Naše První Pečené Müsli OŘECHOVÉ je to pravé pro vánoční zobání. V novince z Janovy pece je pět druhů ořechů: kešu, mandle, pekany, lískáče a para ořechy.
Celý článek
Zelený puntík pro poctivé jídlo
30.10.2018
Máme nového odběratele – sámošku v Plavech. Její majitel Jan Patrman je průkopníkem kvality. Hodně se změnilo. Lidé dnes kupují lepší dražší potraviny. Mnohem víc než dříve si vybírají podle kvality, a tím také tlačí na výrobce, aby dělali kvalitnější jídlo.
Celý článek
Pšenice je královna, ale oves má navrch
19.9.2018
Kdyby nyní odborníci na výživu měli prohlásit, která ze základních obilovin je našemu zdraví nejvíce prospěšná, pak by se králem stal jistě oves!

A máte v tom rozinky?
11.4.2018
Müsli pro vás pečeme už pátým rokem a až teď mi došlo, že o něm na stránkách nemáme žádné informace, které by vám usnadnily jeho výběr. Pokusím se tedy sesumírovat to, co říkáme novým zákazníkům na trzích. Věřte nebo ne, o našem müsli umíme mluvit docela dlouho.
Celý článek
Jak jsme bojovali s pečenou kaší
30.1.2018
O kaši jsem přemýšlel delší dobu. Hodí se nám mezi ostatní výrobky a hlavně jste si o ni často říkali. Smíchat jemné ovesné vločky se sušeným mlékem by bylo moc jednoduché. Navíc jsme Janova pec, takže jinou než pečenou kaši ani dělat nemůžeme.
Celý článek
Jak to pokračovalo
22.9.2017
V září roku 2014 jsem nechal práce ve státním úřadu a začal se více věnovat své peci. Nejistota, které jsem se tak obával, postupem času vzala za své. Čtěte dále a dozvíte se proč.
Celý článek
Tak trochu jiné trhy
4.4.2017
V půlce února mi do mailu přišla pozvánka na trhy do Slavkova u Brna. Pospíšilovi tam mají krámek, který se jmenuje Krámek, a ke třetím narozeninám pořádali trhy na zahradě u svého Krámku. Tam nesmíš chybět, řekl jsem si.
Celý článek
Jak to všechno začalo
23.3.2017
Nápad se zrodil na jaře roku 2013. Nebyl tak úplně můj. Kamarádka nebyla spokojená s kvalitou „zapékaného müsli“ v obchodech. Pekla si ho doma. Já hledal příležitost a dělat kvalitní pečené müsli se zdálo jako dobrý nápad.
Celý článek
Proč Jezepcův deník?
19.3.2017
Jezepec je náš maskot. Co je to za zvíře, poznáte snad všichni. Cizinci na trzích v něm vidí spíše psa nebo medvěda. Děti ho naopak poznají hned, jen někdy nevědí, jak ho pojmenovat. Takže pro jistotu - je to jezevec.
Celý článekKontakt
Janovapec - Jan Král
+420 776 158 156
info(zavináč)janovapec.cz
ič: 01779915
Fakturační adresa:
K Roztokům 36, Praha 6 - Suchdol, 165 00
Provozovna (není výdejním místem):
M. Alše 639, Horoměřice, 252 62
číslo účtu: FIO 2200438436/2010
Jsem plátcem DPH



Napište mi, rád Vás vyslechnu
* - povinný údaj